MUP ZDK: Nova krađa elektro kablova iz IP Krivaja

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 6. septembar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je u utorak 5. septembra u 22:45 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, prilikom pregleda lica M.D. (1979.) iz Zenice, pronađeno 10 pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Zavidovićima u 8:10 sati, u ulici Radnička, od strane lica F.E. (1979.) iz Zavidovića, izvršeno  krivično djelo teška krađa iz prostora firme “IP Krivaja” doo Zavidovići u stečaju. Tom prilikom je otuđena određena količine elektro kablova i bakra. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kaknju je jučer u 19:40 sati, u ulici 27. juli, od strane lica Š.E. (1980.) iz Kaknja, izvršeno nanošenje lakših tjelesnih povreda licu K.A. (1990.) iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer se u Olovu u 6:45, u mjestu Olovske Luke, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Škoda Fabia” kojim je upravljao K.E. iz Zavidovića i motocikl marke “Honda” kojim je upravljao Z.E. (1981.) iz Živinica, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.