MUP ZDK: Novo posjedovanje u Zenici, fizički napad u Tešnju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 6. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Zenici u 15:15 sati u ulici Prve Zeničke brigade od strane lica P.A. (rođen 1992. godine) iz Zenice, počinjeno je krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, kod kojeg su od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice prilikom pregleda pronađena dva upakovana sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a lice P.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Visokom je jučer u 16 sati u mjestu Podgorani izvršena kontrola putničkog motornog vozila, marke “VW Polo”, kojim je upravljao A.A. (rođen 1983. godine) iz Ilijaša sa kojim se u vozilu kao suvozač nalazilo lice M.N. (rođen 1989. godine) iz Ilidže. Tom prilikom kod vozača je pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 2,55 grama, dok je kod suvozača pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 1,65 grama. Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca. Osumnjičena lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada.

Sinoć je u Tešnju u 19:15 sati u zgradi JU “Centar za socijalni rad” u Medakovu izvršen fizički napad od strane H.S. (rođen 1966. godine) iz Medakova, prema licu A.A. (rođen 1983. godine) iz Medakova, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj, nakon čega je isti prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalju hospitalizaciju. Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca. Zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna ozljeda lice H.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.