MUP ZDK: Osam saobraćajnih nezgoda i devet narušavanja javnog reda i mira

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva jučer, a tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 5. april.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalitetima, još tri su zabilježena u ZDK. U vremenskom periodu između 4. i 5. aprila, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića u Zenici, od strane nepoznatog lica izvšena je teška krađa u stambeno- poslovni prostor vlasništvo lica H.Z. iz Zenice, kojom prilikom je otuđeno trinaest aluminijskih radijatora, određena količina bakrenih cijevi i laptop. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Jučer u 12:15, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice K.M. iz Visokog, inače uposlenik kompanije „BH Telecom” d.d. Sarajevo, te tom prilikom prijavilo da je u naselju Prijeko, od strane nepoznatog lica, u proteklom periodu izvršena krađa 120 metara telefonskog kabla vlasništvo navedene firme. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

U toku noći sa 4. na 5. april, u ulici Rudarska u Kaknju, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kiosk vlasništvo firme “iNovine BH” d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom je otuđena određena količina osvježavajućih napitaka.

Na području našeg kantona dogodilo se i osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.