MUP ZDK: Oštećenje vozila u Zavidovićima, krađa u Zenici, posjedovanje u Kaknju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, a u navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je 24. februara u subotu u 22:30 sati, u mjestu Vozuća, od strane lica S.A. (rođena 1990. godine) iz Vozuće, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je ista oštetila prednje i zadnje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu, marke “VW Golf”, vlasništvo M.F. (rođena 1974. godine) iz Banovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Zenici u 10:50, u ulici Josipa Dakića, od strane nepoznate osobe izvršeno je krivično djelo krađa iz kuće vlasništvo A.H. iz Zenice. Tom prilikom otuđena je određena količina zlatnog nakita. Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika uz upoznavanje dežurnog tužioca, a dalji rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Sinoć je u 20:50 mjestu Donji Kakanj, od strane lica Č.A. (rođen 1987. godine) iz Kaknja, izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila, marke “Audi” kojim je navedeno lice upravljalo kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a lice Č.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.