MUP ZDK: Pljačka iz kuće u Zavidovićima, otuđena dva laptopa te zlatni i srebreni nakit

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 18. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je periodu od 16. do 18. juna, u ulici Mehmeda Spahe, izvršeno krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo J.I. iz Zavidovića. Tom prilikom su otuđena dva laptopa marke “Dell” i “HP” te određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Tešnju, u mjestu Kotlanice, izvršeno također krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo T.A. iz Tešnja. Tom prilikom otuđen je jedan novčanik u kome se nalazio određeni iznos novca te lična karta i bankovne kartice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.