MUP ZDK: Pokušaj Krađe u Maglaju, u Tešnju pronađena opojna materija, u Usori ukraden pištolj

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, nevedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 7. februar.

U navedenom događaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o evidentiranim krimalnim aktivnostima, u Maglaju je u periodu između 5. i 7. februara, u mjestu Čobe, izvršeno krivično djelo pokušaja teške krađe u kuću vlasništvo M.N. iz Maglaja. Ovom prilikom je pričinjena materijalna šteta dok nije evidentirano otuđenje predmeta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Jelahu je u ponedjeljak, 6. februara u 23:45 sati, u mjestu Jelah, prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke “Golf” kod lica P.E. (1995) iz Žepča, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, dvije tablete koje asociraju na opojnu drogu “Ecstasy” i pakovanje sa sadržajem biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, dok je kod lica V.A. (1996) iz Teslića, pronađen jedan upakovani sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, dok je uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u 14:45 sati, u tešanjskom mjestu Potočani, prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke “Hyundai”, kod lica G.A. (1995) iz Tešnja, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Usori je u noći sa 6. na 7. februar, u mjestu Ularice, izvršeno krivično djelo krađa. Tom prilikom je iz otključanog putničkog motornog vozila marke “Sharan”, vlasništvo lica R.A. (1957) iz Usore, otuđen jedan pištolj marke “CZ” i jedan mobitel marke “Iphone”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Varešu u ulici Rudarska, prilikom pregleda lica I.H. (1997) iz Vareša, pronađen jedan upakovani sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.