MUP ZDK: Policija u Zavidovićima zatekla provalnike, krađe u Zenici i Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 9. april.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Sinoć je u Zenici u 21:10 sati, u ulici Milivoja Čekade, prilikom pregleda T.A. (1983.) iz Zenice, isti od sebe odbacio jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, jučer je u vremenu od 16 do 22 sata, u ulici dr. Ćire Truhelke, izvršeno krivično djelo teška krađa u prostorije Udruženja građana “Knjiga-Izvor” Zenica i tom prilikom iz kase je otuđen određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zavidovićima su jučer u 15:45 sati od strane službenika unifomisane policije Policijske stanice Zavidovići, u u objektu Hotela Kristal ulici Maršala Tita, u izvršenju krivičnog djela teška krađa zatečena lica F.E. (1979.) i M.V. (1975.), oba iz Zavidovića. Tom prilikom osumnjičeni su iz prostora hotela skidali aluminijske ploče. Lica su lišena slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na željezničkoj stanici u Maglaju u noći između 8. i 9 aprila izvršena je krađa određene količine španera i jedna zatezna traka od španera sa transportnih vagona kojima se vrši prevoz drva za firmu “Natron-Hayat” Maglaj. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.