MUP ZDK: Ponovo uhapšena jedna osoba zbog krađe kablova iz IP Krivaja

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 7. septembar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je jučer u 7:10, u prostoru firme “IP Krivaja” doo Zavidovići u stečaju”, pogon Energetika, od strane lica F.E. (1979) iz Zavidovića, izvršeno krivično djelo teška krađa. Tom prilikom isti je otuđio određenu količinu elektro kablova i bakra te je na licu mjesta zatečen od strane uposlenika zaštitarske agencije. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Zavidovićima, u periodu od 17. augusta do 7. septembra, u ulici Gazi Husrev-bega, izvršena su krivična djela teška krađa i oštećenje tuđe stvari. Tom prilikom su iz garaže vlasništvo J.M. iz Zavidovića, otuđena dva akumulatora iz putničkog motornog vozila marke “Škoda-Felicia” te je na vozilu razbijeno zadnje vjetrobransko staklo i oštećenje unutrašnjosti vozila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Tešnju je jučer u 7:20, u ulici Braće Kotorića, prilikom pregleda lica F.E. (1993) iz Jelaha, pronađena određena količina pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Visokom u 16:30, u ulici Kraljevac, prilikom pregleda lica S.A. (1999) iz Visokog, pronađena sadržaje praškaste materije u dva pakovanja, a koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.