MUP ZDK: Pretresi u Tešnju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 15. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je u period ud 1. do 15 februara, u mjestu Mošćanica, izvršeno krivično djelo krađe 54 komada “L” profila sa dalekovoda. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć su u Visokom u 20:40 sati, u mjestu Buci, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke “Audi”, a kod suvozača J.M. (2000) iz Visokog, pronađena dva upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer su u vremenu od 9 do 10:45 policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, postupali po naredbi Općinskog suda u Tešnju te su u ulici Kose izvršili pretres vozila i objekata koje koristi S.A. (1998) iz Tešnja. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli su i oduzeli jedan prazan okvir od automatske puške i jedan metak kalibra 7,9 mm. Rad na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija nastavili su istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također, policijski službenici Policijske stanice Tešanj jučer su u  vremenu od 10:15 do 11:,45 sati, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, postupili po naredbi Općinskog suda u Tešnju, te u ulici Titova, u Jelahu izvršili pretres vozila i objekata koje koristi O.M. (1997) iz Tešnja. Prilikom pretresa policijski službenici pronašli su i oduzeli četiri metka nepoznatog kalibra, dva laptopa, dva mobitel telefona marke “Samsung”, pet USB stikova i jednu memorijsku karticu. Rad na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.