MUP ZDK: Prijavljene krađe u Tešnju, Zenici i Kaknju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 21 slučaju, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 28. maj.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer se u 7:20 sati putem telefona dežurnom policijskom službeniku Policijske stanice Tešanj obratio M.S, uposlenik firme “BOSSIL”, d.o.o. Vitez, te prijavio da je u mjestu Medakovo na dionici izgradnje auto puta u toku noći između 27. i 28. maja od strane nepoznatog lica iz rezervoara teretnog motornog vozila, marke “Scania”, otuđeno oko 150 litara dizel goriva, dok je iz teretnog motornog vozila, marke “Mercedes” otuđena vodena pumpa. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Zenici je jučer, u ulici Juraja Neidharta u 7:45 sati, od strane nepoznatog lica, izvršeno krivično djelo teške krađe u putničko motorno vozilo, marke “Renault Clio” vlasništvo firme “Dugi Comerc” iz Širokog Brijega. Tom prilikom iz vozila je otuđeno 20 komada dioptrijskih naočala. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I, a daljnji rad na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije.

Također u Zenici, jučer u 12:15 u ulici Branilaca Bosne, od strane lica, D.E. rođenog 1985. godine iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije bruto težine 3,15 grama i jedan upakovan sadržaj biljne materije bruto težine 1,70 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice D.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Sinoć je u 20:35 od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko, u mjestu Arnautovići, zaustavljenoi kontrolisano putničko motorno vozilo, marke “Peugeot”, kojim je upravljao Z.Đ. rođen 1978. godine iz Ilidže, dok se u vozilu kao suvozač nalazilo lice D.A., rođena 1995. godine iz Novog Sarajeva. Prilikom pregleda navedenih lica D.A. je dobrovoljno predala jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice D.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je nad istom zavedena kriminalistička obrada.

Jučer se u 11:45 putem telefona dežurnom policijskom službeniku Policijske stanice Kakanj obratio B.S. rođen 1986. godine, uposlenik termoelektrane Kakanj, te prijavio da je u vremenskom periodu od mjeseca februara do momenta prijave izvršena krađa dvije “bakarne sabirnice” koje su se nalazile u prostorijama elektro-službe termoelektrane Kakanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Također u Kaknju, jučer se u 17:38 sati putem telefona dežurnom policijskom službeniku Policijske stanice Kakanj obratio Č.E. rođen 1982. godine iz Kaknja, te prijavio da je u toku noći između 27. i 28. maja od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u njegove podrumske prostorije iz kojih su otuđena dva dječija bicikla. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, koji nastavljaju daljnji rad na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je osam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.