MUP ZDK: Prilikom legitimisanja lica na više lokacija pronađena opojna droga

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 31. maj.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su jučer u mjesto Čardak prilikom legitimisanja i pregleda lica D.S. rođenog 1988. godine kod istog pronašli sadržaj praškaste materije težine 2,6 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići. Podsjetimo, prošle sedmice je također prilikom legitimisanja PS Zavidovići pronađena materija koja asocira na opojnu drogu.

U Zenici, u ulici Pehare, policijski službenici Policijske stanice Centar su izvršenim legitimisanjem i pregledom lica P.H. rođenog 1992. godine pronašli dva sadržaja težine 5,40 grama, koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta, a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Također u Zenici, u ulici Odmut, od strane M.L. rođene 1987. godine izvršeno je krivično djelo “nasilničko ponašanje” prema T.I. rođenoj 1961. godine, a koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede konstantovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Lice M.L. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

U Kaknju, u mjestu Čatići, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršenim legitimisanjem i pregledom lica H.M., rođenog 1987. godine, iz Sarajeva, pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.