MUP ZDK: Provala u Žepču, iz kuće otuđen zlatni nakit

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 12. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Sinoć je u 19:50 dežurnoj službi Policijske stanice Žepče prijavljeno izvršenje krivičnog djela teška krađa, u mjestu Tatarbudžak, provaljivanjem u kuću vlasništvo lica N.T. iz Žepča. Tom prilikom, iz kuće je otuđena određena količina zlatnog nakita. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je tokom jučerašnjeg dana, u 03:30 sati, u mjestu Jelah, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane lica K.A. (1994) iz Tešnja, koji je upotrebom fizičke snage oštetio putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, vlasništvo K.A. iz Doboj Juga. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je jučer, 40 minuta iza ponoći, a ulici Crkvice, prilikom pregleda lica P.A. (2000.) iz Zenice, pronađen sadržaj biljne materije, u dva pakovanja, a koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I. Rad na dokumentovanju krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj prijavljeno izvršenje krivičnog djela krađa, u ulici 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade, iz prostora Rudnika mrkog uglja Kakanj, pogon Stara jama. Tom prilikom otuđen je jedan zupčanik, težine oko 800 kg. Policijski službenici su prilikom obilaska otpada sekundarnih sirovina “Pingo” u Kaknju, pronašli otuđeni predmet. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Kaknju, jučer u 17:56 sati u mjestu Donji Tičići, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW-Golf” kojim je upravljao K.A. (1998) iz Banovića, kod kojeg je pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.