MUP ZDK: Saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodom u mjestu Karuše

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva tokom jučerašnjeg dana i tom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer su u Zenici, u ulici Crkvice, policijski službenici Policijske stanice Crkvice izvršili legitimisanje i pregled lica K.M. rođenog 1997. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli sadržaj biljne materije težine 1,20 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

U Doboju Jugu, u mjestu Matuzići, od strane istražitelja i službenika uniformisane policije Policijske stanice Doboj Jug, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice B.A. rođeno 1995. godine, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice M.A. rođeno 1994. godine, oba lica iz mjesta Matuzići. Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da predmetno vozilo nije registrovano, da je vozačka dozvola vozača deponovana zbog izvršenja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, dok je uvidom u registru novčanih kazni utvrđeno da navedeni vozač ima 3286 KM neplaćenih kazni izrečenih za počinjene prekršaje u saobraćaju. Sporno vozilo je oduzeto i izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Doboj Jug. Pregledom užeg lokaliteta na kojem je izvršeno zaustavljanje vozila, pronađen je sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

U firmi “Mepromex” d.o.o. Tešanj, koja se nalazi u mjestu Tešanjka, izvršena je krađa laptopa marke “Acer”. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Usora su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Jučer oko 8 sati, na magistralnom putu M4, u mjestu Karuše, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke “Mercedes” kojim je upravljalo lice R.R. rođeno 1984. godine, iz Teslića i putničko motorno vozilo marke “Golf” kojim je upravljala M.S. rođena 1944. godine, iz Maglaja. U ovoj nezgodi, vozač M.S. je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je saputnik u vozilu, lice P.M. rođeno 1937. godine, iz Maglaja, zadobio teže tjelesne povrede, nakon čega je u zdravstvenoj ustanovi “Medicus” u Tešnju konstatovana smrt istog. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Na području kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.