MUP ZDK: Teške krađe u Maglaju, Zavidovićima i Žepču

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 21. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Maglaju je u toku noći između 20. i 21. februara, u tržnom centru, izvršeno krivično djelo teška krađa u trgovinu “Jasa”, vlasništvo M.A. iz Maglaja. Ovom prilikom je otuđen određeni iznos novca te određena količina cigareta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je dežurna služba Policijske stanice Zavidovići obaviještena da je u ulici IDČ “Asim Čamdžić” izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo P.B. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđen TV aparat. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također, dežurna služba Policijske stanice Zavidovići je jučer obaviještena da je u ulici Roncadelle, u periodu od 18. do 21. februara, izvršena teška krađa u kuću u izgradnji, vlasništvo Kulturnog centra “Arifije”. Ovom prilikom je otuđena određena količina ugrađene opreme za grijanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tokom jučerašnjeg dana dežurna služba Policijske stanice Žepče je obaviještena da je u mjestu Lupoglav izvršena teška krađa u kuću vlasništvo K.I. iz Žepča. Tom prilikom je otuđen jedan TV aparat. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurna služba Policijske stanice Kakanj jučer je obaviještena da je u mjestu Brnjic izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo T.Š. iz Kaknja. Ovom prilikom iz kuće su otuđeni električni aparati. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici se juečr u 06:55 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Hece, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “VW-Golf”, kojim je upravljao R.S. (1966.) iz Žepča, koji je smrtno stradao i teretno motorno vozilo marke “Scania”, kojim je upravljao D.N. iz Banja Luke, koji je zadobio lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz nadzor dežurnog kantonalnog tužioca.a području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još petnaest saobraćajnih nezgoda u kojima je osam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.