MUP ZDK: U fizičkom napadu u Maglaju jedna osoba lakše povrijeđena

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 2. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je u toku noći između 1. i 2. februara, u mjestu Lašva, pored puta M-5, izvršeno krivično djelo teške krađe u teretno motorno vozilo marke “MAN”, vlasništvo firme “MD Transport” iz Šipova. Tom prilikom je iz prikolice vozila otuđena određena količina predmeta u kartonskim kutijama, dok je iz nezaključanog rezervoara otuđeno oko 200 litara dizel goriva. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U istoj noći, u ulici dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je također krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Citroen”, vlasništvo firme “TRIGMA” doo iz Banja Luke. Tom prilikom je iz prtljažnika vozila otuđena određena količina alata marke “FÖRCH”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Kaknju u 13:45 sati, u mjestu Haljinići, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno i kontrolisano teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljalo lice M.N. (1990) iz Kaknja. Tom prilikom je utvrđeno da vrši prevoz 4.540 kg uglja, za koji nije imao potrebnu dokumentaciju o porijeklu. Ugalj je oduzet i predat uposlenicima Rudnika mrkog uglja Kakanj. Rad na dokumentovanju krivičnog djela krađe su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Kaknju, jučer je u 16:40 sati, u mjestu Dumanac, izvršena kontrola lica P.M. (1996) i P.V. (1994), oba iz Kaknja, kojom prilikom su pronađena dva upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i dva upakovana sadržaja sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Maglaju je jučer, oko 6:45 sati, u mjestu Jablanica, od strane lica B.A. (1975) iz Maglaja, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje prijetnjom i fizičkim napadom na lice H.S. (1984) iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede, konstatovane u Domu zdravlja Maglaj. Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.