MUP ZDK: U Kaknju prijavljena krađa s nadgrobnih spomenika

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 29. januar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Sinoć je u Zenici u 20:10 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka, izvršena kontrola i pregled lica B.V. (rođen 1983.) iz Zenice. Tom prilikom, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Kaknju je u periodu od 22 do 29. januara, u mjestu Čatići, na katoličkom groblju, od strane lica D.B. (1983) iz Kaknja, izvršeno krivično djelo krađe, gdje je tom prilikom otuđio mesingane prstenove s nadgrobnih spomenika. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Kaknju, u mjestu Podbjelavići, jučer je izvršeno krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Ć.V., Ć.S. i Ć.M. koji se trenutno nalaze u inostranstvu. Ovom prilikom je pričinjena materijalna šteta dok nije bilo otuđenja predmeta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Brezi je jučer u 12:30 sati, u mjestu Borovi, izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću, vlasništvo firme “Seaman” doo, Sarajevo. Tom prilikom je otuđena određena količina tuš baterija, elektro utičnica, prekidača, tri table sa osiguračima, ormarići iz kupatila, plate električne peći, umivaonici i druge sanitarije. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Maglaju, u 16:15 sati, u ulici Hasana Brkića, a u mjestu Novi Šeher, od strane lica S.D. (1971) iz Maglaja, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da je isti, pod dejstvom alkohola (2,68 promila), oštetio ulazna vrata na kući vlasništvo Dž.M. iz Maglaja. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stranice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kada je riječ o saobraćajnim nezgodama, sinoć se u Tešnju u 18:30 na putu M4, u mjestu Kalošević, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Audi”, kojim je upravljao J.A. (2001) iz Tešnja i putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, kojim je upravljala M.N. (1995) iz Doboja. Oba vozača su zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.