MUP ZDK: U Kaknju razbijena stakla na kući u vlasništvu Medžlisa

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva tokom jučerašnjeg dana, a tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalitetima, u Zenici su sinoć policijski službenici Policijske stanice Centar izvršenim legitimisanjem i pregledom lica I.A. rođenog 2002. godine, iz Zenice,  pronašli sadržaj biljne materije težine 5,00 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

U nedjelju je, oko 17 sati, u mjestu Starina, od strane lica T.A. rođenog 1973. godine, iz Zenice, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu lica N.Š. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Jučer se u službene prostorije Policijske stanice Nemila obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona, i tom prilikom prijavio bespravnu sječu 58 stabala bukve, na lokalitetu Bistričak. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U dežurnu službu Policijske stanice Kakanj jučer oko 15:55 se obratilo se lice A.F. iz Kaknja, a koje je tom prilikom prijavilo da je nepoznato lice razbilo stakla, te nanijelo druga oštećenja na kući vlasništvo Medžlisa islamske zajednice Kakanj, koja se nalazi u naseljenom mjestu Brežani. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Kada je riječ o saobraćajnim nezgodama, jučer se u Žepču na magistralnom putu M17 u mjestu Goliješnica, oko 9:35, dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Golf” kojim je upravljao vozač M.A. rođen 1980. godine, iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave Žepče.

Na području kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.