MUP ZDK: U Maglaju i Zavidovićima pronađena materija koja asocira na opojnu drogu

Na području Zeničko-kantona javni red i mir narušen u sedam slučajeva tokom subote te četiri puta u nedjelju, navedeno je u biltenima MUP-a ZDK za 23. i 24. oktobar.

U subotu su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, a u navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Uoči vikenda, u petak 22. oktobra u 23:50 sati, u ulici Zlatnih Ljiljana od strane službenika policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Opel” kojim je upravljao S. H. iz Zavidovića. Pregledom lica, pronađena je biljna materija koja asocira na opojnu drogu težine 0,65 grama. U narednim satima lice je bilo lišeno slobode, a biljna materija oduzeta uz potvrdu, te dalji rad na dokumentovanju nastavljaju istražitelji PS Zavidovići. Sačinjena je i propratna dokumentacija.

U Maglaju su sinoć u 20:05, u ulici Srebreničkih žrtava rata, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Golf”, kojim je upravljao vozač G.A. iz Maglaja, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice H.M, također iz Maglaja, kod kojeg su policijski službenici izvršenim pregledom pronašli dva upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj a lice H.M. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadražavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U nedjelju u 2 sata, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice A.N. rođeno 1980. godine, iz Maglaja, a koje je tom prilikom prijavilo da su u kuću vlasništvo istog, a koja se nalazi u mjestu Misurići, neovlašteno ušla lica M.A, rođen 1981. godine i A.A, rođen 1992. godine, oba lica iz Maglaja, te istog fizički napala, zadavši mu više udaraca po cijelom tijelu i upućujući mu prijetnje, nakon čega su se udaljila sa lica mjesta. Tom prilikom, lice A.N. je zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Maglaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, a policijski službenici su pronašli i  slobode lice M.A., dok se za licem A.A. intenzivno traga.