MUP ZDK: U Maglaju i Žepču s vozila ukradeni branik, volan i felge s pneumaticima

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 12. septembar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Maglaju je u ponedjeljak 11. septembra, oko 9:40 sati, u ulici Viteška, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari bušenjem pneumatika na putničkom motornom vozilu marke “VW-Passat”, vlasništvo vlasništvo M.A. iz Maglaja. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Između ponedjeljka i utorka, u periodu od 23 sata do 5 sati, na putu M-17, u mjestu Kosova izvršeno je krivično djelo teška krađa, kojom prilikom je s vozila putničkog motornog vozila marke “BMW”, vlasništvo J.B. iz Doboja, otuđen prednji branik sa registarskom oznakom J61-O-768, volan, kontrolna tabla i navigacija. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Žepču, u vremenu od 00:40 do 00:45 sati, u mjestu Golubinja, na putu M-17, izvršena krađa četiri aluminijske felge sa pneumaticima, sa putničkog motornog vozila marke “VW-Golf”, vlasništvo A.A. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca

Jučer je u Zenici, 10 minuta poslije ponoći, u ulici Crkvice, prilikom pregleda lica P.A. (1986.) iz Zenice, pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i jedan upakovan sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom aocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Visokom je jučer, u mjestu Porječani, zaustavljeno i kontrolisano motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljao M.A. (1984.) iz Kaknja, koji je prevozio ugalj bez potrebne dokumentacije. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tokom jučerašnjeg dana, u Kaknju je u 2:30 sati, u mjestu Seperacija, prilikom pregleda lica S.E. (1995.) iz Kaknja, pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Predmeti su oduzeti, a lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Kaknju, jučer u periodu od 10:45 sati do 11:30, u mjestu Sopotnica, po naredbi Općinskog suda Kakanj, izvršen je pretres kuće koje koristi lice C.M. (1995.) iz Zenice. Prilikom pretresa pronađen je mobitel na kojem su uočeni tragovi praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Breza jučer je prijavljeno da je u noći između 26. i 27. augusta, u mjestu Vijesolići, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, skidanjem i lomljenjem nadzornih kamera koje su se nalazile na betonskim stubovima na imanju, vlasništvo H.E. iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer se oko 15:50 sati, na putu M-17 u mjestu Mravići, općina Doboj-Jug, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, kojim je upravljao K.S. (1999.) iz Žepča, putničko motorno vozilo marke “Renault-Clio”, kojim je upravljao A.B. (1973.) iz Žepča i putničko motorno vozilo marke “Audi”, kojim je upravljao K.E. (1987.) iz Zavidovića. Tom prilikom vozač putničkog motornog vozila marke “Peugeot” je zadobio teže tjelesne povrede, dok su suvozač iz istog vozila P.E, suvozač iz putničkog motornog vozila “Audi” M.A, vozač putničkog motornog vozila “Renault-clio” i suvozač S.N. zadobili lakše tjelesne povrede, konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Doboj Jug, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.