MUP ZDK: U pretresima u Maglaju i Žepču pronađena opasna materija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 8. avgust.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Maglaju vremenu od 8:55 do 10:45 sati, u mjestu Liješnica, po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i putničkog motornog vozila marke “Alfa romeo”, koje koristi lice S-B.S. (1987.) iz Maglaja, dok su u kući zatečeni H.A. (2001.) iz Modriče i M.S. (1978.) iz Doboj-Juga. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, bankovna kartica sa tragovima praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, ručno motana cigareta sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, digitalna vaga za precizno mjerenje i mobitel marke “Samsung” na kojoj se nalazi praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Sva tri lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Takom jučerašnjeg dana je također i u Žepču, u vremenu od 8:45 sati do 9:45 sati, u ulici Mala Trzna, po naredbi Općinskog suda u Žepču izvršen pretres kuće u kojoj borave H.E. (1984.) i H.E, (1979.), oboje iz Žepča. Prilikom pretresa pronađene su dvije stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike opojne droge “Cannabis sativa” te metalna drobilica. Osumnjičena lica su lišena slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Maglaju je jučer u 17:20, u mjestu Moševac, od strane lica K.N. (1976.) iz Maglaja, izvršeno krivično djelo šumska krađa bespravnom sječom 18 stabala raznog drvnog sortimenta. Drvna masa je pronađena te oduzeta i predata radnicima Kantonalne uprave za šumarstvo – odjeljenje Maglaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca..

Tokom noći između ponedjeljka i utorak u Žepču je s radilišta na putu A-1, u mjestu Golubinja, izvršeno krivično djelo krađe. Tom prilikom otuđena je određena količina aluminijskih pulceva, ramova i prečki, vlasništvo firme “Cengiz insaat”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kaknju je sinoć u 22:20, u ulici Rudi Čajevec, izvršeno oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na putničkom motornom vozilu marke “VW-Golf”, vlasništvo K.E. (1993.) iz Kaknja. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.