MUP ZDK: U saobraćajnoj nezgodi kod Žepča smrtno stradao mladić

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 27. august.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer (nedjelja) se u 00:55 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Tatarbudžak, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljao A.H. (1988.) iz Gračanice i putničko motorno vozilo marke Audi, kojim je upravljao D.G. (2002.) iz Žepča, koji je tom prilikom smrtno stradao, dok su vozač “Mercedesa” i suvozač A.J. (1971.) iz Doboj Istoka zadobili lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče pod nadzorom dežurnog tužioca.

U subotu 26. augusta, u 23:55 sati, u mjestu Obrenovci, došlo je do slijetanja s kolovoza putničkog motornog vozila marke “Ford”, kojim je upravljao M.B. iz Zenice, koji je zadobio teške tjelesne, povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalitetima, jučer je u Zenicu u 9:15 sati, u mjestu Vranduk, u koritu rijeke Bosna, uočeno uginuće veće količine ribe. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.