MUP ZDK: U Tešnju prilikom pretresa pronađena puška i municija, više krađa u Kaknju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 3. april

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Tešnju je jučer u vremenu od 11:30 do 12:45 sati, u mjestu Potočani, od strane lica B.D. (1981.) iz Tešnja, izvršeno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prilikom pretresa izvršenog po naredbi Općinskog suda Tešanj, od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj, u kući koju koristi osumnjičeni, pronađena je jedna automatska puška, dva spremnika za municiju i 60 komada metaka kalibra 7,62 mm. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Tešnju, jučer je u vremenu od 7:30 do 12 sati, u ulici Senada Hodžića, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari na kući vlasništvo H.A. iz Tešnja. Tom prilikom na kući su oštećena ulazna vrata, garažna vrata i prozori. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je jučer u periodu od 14 sati do 22:40, u ulici ZAVNOBiH-a, izvršeno krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo G.E. iz Zenice. Tom prilikom otuđena je jedna metalna kasa u kojoj se nalazio određeni iznos novca i jedan plinski pištolj marke “Zoraki”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kaknju je evidentirano više kriminaliteta. U noći između 2. i 3. aprila, na površinskom kopu “Vrtlište” Rudnika mrkog uglja Kakanj, izvršeno je krivično djelo teške krađe određene količine mesinganih dijelova sa razvodnih kutija naponskog kabla. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer u 01:20 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane lica S.Dž. (1996.) i K.A. (1990.), oba iz Kaknja, izvršen je pokušaj krađe bicikla iz stubišta zgrade. Intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Kakanj, osumnjičeni su lišeni slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Kaknju, u periodu od 1. do 3. aprila, u ulici 27. juli, izvršeno je krivično djelo krađa kosilice na benzinski pogon, koja se nalazila ispred pomoćnog objekta vlasništvo R.A. iz Kaknja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u 15:24 sati, u mjestu Doboj, prilikom pregleda lica K.B. (1998.) iz Visokog, pronađena je jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Ecstasy”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U mjestu Gornja Papratnica, jučer je od strane lica S.H. iz Kaknja izvršeno krivično djelo teška krađa peći za centralno grijanje iz kuće vlasništvo S.H. iz Kaknja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u mjestu Gornja Papratnica, jučer je oko 15:50 izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo S.A. iz Visokog. Tom prilikom je otuđeno pet radijatora, bakarne cijevi i jedna tuš baterija. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U 16:55 sati, u ulici Željeznička, prilikom pregleda lica P.E. (1981.) iz Kaknja, pronađeno je jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer u 17 sati, u kakanjskoj ulici Željeznička, prilikom pregleda lica P.H. (1986.) iz Kaknja, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.