MUP ZDK: U Tešnju ukraden novac iz kutije za dobrovoljne priloge

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, navedeno je u izvještaju MUP-a ZDK za 18. januar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj jučer je prijavljeno u 10:50 izvršenje krivičnog djela krađa koje se dogodilo u mjestu Jelah, gdje je iz Šoping centra, iz kutije za dobrovoljne priloge Dobrotvornog društva “Merhamet”, otuđen određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U 11:50 dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj također je prijavljeno izvršenje krivičnog djela nasilničkog ponašanja i oduzimanja tuđe pokretnine koje se dogodilo u mjestu Medakovo, od strane lica Š.H. (1982) iz Tešnja prema oštećenoj H.A. iz Tešnja. Ovom prilikom, oštećena je zadobila lakše tjelesne povrede nakon čega joj je osumnjičeni oduzeo mobilni telefon i ličnu kartu. Lice Š.H. je lišen slobode te je prilikom pregleda pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Rad na dokumentovanju prijavljenih krivičnih djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Zenici u 11:30 sati, u Tržnom centru “Shopping City” iz Trgovačke radnje “Retro Denim” izvršeno krivično djelo krađe tri kožne jakne od strane lica O.J. (1988) iz Zenice. Lice je lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć je u 20 sati u, u zeničkoj ulici Ričice, prilikom pregleda lica K.V. (1996) iz Novog Grada, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, u 22:20 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, prilikom pregleda lica N.R. (1994) iz Zenice, pronađena su tri pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Visoko, jučer je u 15:55 prijavljeno izvršenje krivičnog djela krađa. Ovom prilikom je, sa dva vagona na Željezničkoj stanici Dobrinje, otuđena određena količina otpadnog željeza, vlasništvo firme “Cibos” doo Ilijaš. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.