MUP ZDK: U Zavidovićima na vratima advokatske kancelarije ispisane prijeteće poruke

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučaja, navodi se u izvještaju MUP-a ZDK za 4. decembar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Zavidovićima, u ponedjeljak 4. decembra u 7:40 sati od strane K.S. (rođen 1981. godine) iz Zavidovića prijavljeno je da su u toku noći sa 3. na 4. decembar nepoznate osobe podesnim, oštrim predmetom oštetile vrata i bravu na advokatskoj kancelariji u ulici Mehmed Paše Sokolovića, te na vratima ispisale prijeteću poruku. Policijski službenici Policijske stanice Zavidovići izvršili su uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Zavidovićima, jučer je u 8:50 sati od strane radnika zaštitarske agencije “AE” sigurnost prijavljeno da su nepoznate osobe u toku noći s nedjelje na ponedjeljak, između 3. i 4. decembra, u krugu IP “Krivaja” izvršile presjecanje dovodnog elektro kabla visokog napona kojim se napajalo preduzeće TMK. Policijski službenici Policijske stanice Zavidovići izvršili su uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Policijskim službenicima Policijske stanice Zavidovići jučer je u 10:05 prijavljeno je da je u toku noći s nedjelje na ponedjeljak u ulici Radnička od strane nepoznate osobe iz kruga IP “Krivaja” pogon “Pilana” otuđena neutvrđena količina elektro kablova. Policijski službenici, Policijske stanice Zavidovići izvršili su uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U službene prostorije Policijske stanice Žepče jučer se obratio I.M. (rođen 1958. godine) iz Sarajeva i prijavio da je u proteklih 10 dana od strane nepoznate osobe izvršena teška krađa u njegovu kuću i kuću vlasništvo njegovog oca, koje se nalaze u naseljenom mjestu Memčići. Tom prilikom otuđeni su elektro kablovi. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Žepče koji su izvršili uviđaj.

U Zenici je sinoć u 21:10 u ulici Travnička cesta evidentirano krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge od strane lica G.Z. (rođen 1999. godine) iz Zenice. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod lica je pronađen jedan upakovan sadržaj zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Centar. Izvršeno je oduzimanje pronađenih predmeta, nakon čega je nad G.Z. zavedena kriminalistička obrada.

Također u ulici Travnička cesta, sinoć je u 21:40 izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge i od strane lica G.M. (rođen 1997. godine) iz Zenice. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika lice je od sebe odbacilo pet upakovnih sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu nakon čega se dalo u bjekstvo. O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac, a na lice mjesta izašli su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I i izvršili uviđaj.

Jučer je u 13:10 sati od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice u ulici Margita kod lica Š.A. (rođen 1986. godine) iz Zenice pronađena je neutvrđena količina sredstava koja asociraju na opojnu drogu. Zbog osnova sumnje da je isti počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga Š.A. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I.