MUP ZDK: U Zavidovićima pronađena materija koja asocira na opojnu drogu

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, navedenu je u biltenu MUP-a ZDK za 28. maj 2021. godine.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Sinoć je u Zavidovićima u 20:50, u ulici Pinkasa Bandta, od strane službenika policije zaustavljeno kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW-Sharan” kojim je upravljao P.D. rođen 1990. godine, iz Zavidovića. Tom prilikom, kod navedenog lica je pronađen sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu težine 0,35 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Sačinjena je propratna dokumentacija, a sa svime je upoznat i tužilac.

U Zenici je jučer u 15:20, u ulici Pehare, od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Ze-Do Kantona, prilikom pregleda lica T.S. iz Zenice, pronađena sadržaj biljne i praškaste materije, težine 1 i 0,50 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a sačinjena je propratna dokumentacija.

Na području kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je načinjena materijalna šteta.