MUP ZDK: U Zavidovićima razbojnik zatečen u krađi, nekoliko krađa u Zenici i Tešnju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, navedeno je u izvještaju MUP-a ZDK za 30. januar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je u noći između 29. i 30. januara, u ulici fra Grge Martića, izvršeno krivično djelo teške krađe u putničko motorno vozilo marke “Škoda”, vlasništvo firme Ataco doo, Zenica. Tom prilikom iz vozila je otuđena određena količina hemijskih sredstva za čišćenje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, sinoć u 20:30 sati u ulici Odmut, izvršeno je krivično djelo izazivanja opće opasnosti paljenjem ulaznih vrata na stanu vlasništvo T.B. iz Zenice, prilikom čega je došlo do oštećenja istih, dok nije bilo povrijeđenih lica. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je oko 4 sati ujutro, u ulici Aleja šehida u Zenici, izvršeno krivično djelo krađa iz nezaključanog teretnog motornog vozila marke “VOLVO” vlasništvo firme “Dobojputevi” dd, Doboj Jug. Tom prilikom iz unutrašnjosti vozila otuđena je komandna kutija-monitor. Uviđaj su izvršili istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zavidovićima je jučer u vremenu od 00:30 do 11 sati, u ulici Prvomajska, od strane lica H.A. (rođenog 2004. godine)  iz Zavidovića, izvršeno krivično djelo krađe dva gusana poklopca sa šahtova. Lice je lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć je u 20:10 sati, u ulici Biljački put, od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići u izvršenju krivičnog djela teška krađa, u kuću vlasništvo D.J. iz Zavidovića, zatečeno lice K.Z. (1987) iz Zavidovića. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Tešnju u 01:25 nakon nakon ponoći, u mjestu Cerovac, a na Benzinskoj pumpi “Nestro”, od strane NN lica izvršeno krivično djelo teške krađe u kasu samouslužnog aparata za točenje goriva. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Tešnju, u 02:50 sati u mjestu Bukva, od strane policijskih službenika kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “VW-Golf”, u kojem je kod lica F.E. (1993) iz Tešnja pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge nastavili su istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Brezi je jučer u vremenu od 11 sati do 12:10, u ulici Džemala Bijedića, izvršeno krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo M.J. iz Breze. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca. Uviđaj su izvršili istražitelja Policijske stanice Breza, a uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se i pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.