MUP ZDK: U Zavidovićima uhapšeno lice koje je prevozilo ukradene kablove iz Krivaja-Mobel

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, navedeno je u izvještaju MUP-a ZDK za 25. janaur.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići, u 9:55 u ulici Krivajska, kontrolisali lice K.E. (1984) iz Zavidovića, koji je u ručnim kolicima prevozio određenu količinu spaljenog elektro kabla. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je kabal otuđen iz firme “Krivaja -Mobel” doo-u stečaju, Zavidovići. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U zeničkoj ulici Mala Broda, jučer je izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo A.S. iz Zenice. Tom prilikom otuđena je određena količina novca, tri mobitela i jedan tablet. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, između 24. i 25. januara, na parking prostoru u ulici Čire Truhelke, izvršeno je krivično djelo teška krađa. Tom prilikom su iz teretnog motornog vozila marke “Citroen”, vlasništvo firme “Wurth BH” doo Sarajevo, otuđene razne vrste alata i reklamni odjevni predmeti. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurna služba Policijske stanice Kakanj jučer je obaviještena da su policijski službenici Policijske stanice Visoko na području grada Visoko, u ulici Varoški put, zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke Mercedes, kojim je upravljalo lice F.E. iz Kaknja. Tom prilikom je utvrđeno da isti vrši prevoz uglja bez potrebne dokumentacije. Nakon što je dopraćeno do pogona Rudnika mrkog uglja Kakanj, izvršeno je vaganje tereta te je utvrđeno da se radi o količini 1.620 kg uglja koji je predat ovlaštenim licima RMU Kakanj. Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Krađa” nastavili su istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Varešu je u periodu od 23. do 25. januara, u ulici Tirići, izvršeno krivično djelo krađe iz teretnog motornog vozila marke „Mercedes“, vlasništvo T.K. iz Vareša. Tom prilikom su otuđena dva akumulatora, marke “Ciak”, jačine 110 Ah. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta