MUP ZDK: U Zavidovićima ukraden alarmni sistem, u Maglaju upućene prijetnje policiji

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva tokom 4. aprila, a tom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, navedeno je u biltenu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je u između 4. marta i 4. aprila, u mjestu Stavci, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica S.N. kada je otuđen TV aparat i alarmni sistem. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U Maglaju su 3. marta u 21:20, u ulici Aleja Ljiljana, službenici uniformisane policije izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke “Peugeot” kojim je upravljalo lice B.E. rođeno 1985. godine, iz Maglaja, koje je tom prilikom policijskim službenicima uputilo ozbiljne prijetnje. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj, dok je lice B.E. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Sinoć su u Žepču u ulici Prva u 21:20, službenici uniformisane policije zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Opel Vivaro” kojim je upravljalo lice B.T. rođeno 1999. godine, iz Žepča, dok se kao saputnik u vozilu nalazilo lice T.Ž, rođeno 1998. godine, također iz Žepča. Prilikom pregleda lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, dok su navedena lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U Zenici je u period od 27. marta do 4. aprila, u mjestu Rebrovac, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica S.I. i S.M. kada je otuđen TV aparat marke “Philips”, usisivač marke “Elit”, te električni kabal. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U Visokom je sinoć u 19:55, u ulici Novobrdska, izvršena teška krađa u kuću u vlasništvo B.F. kojom prilikom je otuđen TV aparat, dvije slavine i ručna kolica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

U Varešu su jučer u 17:55, u ulici Zvijezda, službenici uniformisane policije zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Chrysler” kojim je upravljalo lice M.S. rođeno 1952. godine, iz Breze, koje je prilikom pregleda i kontrole policijskim službenicima predalo sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, dok je lice M.S. lišeno slobode.

Na području ZDK dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta