MUP ZDK: U Zavidovićima ukraden Golf II u noći s ponedjeljka na utorak

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 25. juli.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici su sinoć u 20:05 sati, u ulici Bistua Nuova, policijski službenici Policijske stanice Crkvice izvršili legitimisanje i pregled lica H.A.nrođenog 1999. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli sadržaj praškaste materije, težine 17,60 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta, a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Sinoć su u Kaknju u 20:20, u ulici Alije Izetbegovića, policijski službenici Policijske stanice Kakanj izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila „Audi”, kojim je upravljalo lice Š.I. rođeno 1972. godine, iz Tešnja. Prilikom pregleda lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Zavidovićima je u toku noći između 24. i 25. jula, u mjestu Dištica, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo teške krađe, kojom prilikom je otuđeno putničko motorno vozilo marke “Golf 2”, registarskih oznaka K16-O-151, vlasništvo lica A.A. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U dežurnu službu Policijske stanice Maglaj, u ponedjeljak 24. jula, u 20:45 sati, obratilo se lice R.A. iz Maglaja i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene putem društvenih mreža od strane ženske osobe S-B.S. iz Maglaja i lica H.M. iz Zenice. Daljni rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Jučer je u Maglaju, oko 18:30 sati, u mjestu Fojnica, od strane lica T.A. rođenog 1997. godine, iz Maglaja, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje, na način da je fizički napalo lice S.S. rođeno 2002. godine, iz Maglaja, koje je tom prilikom zadobilo povrede neutvrđenog stepena. Lice T.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kada je riječ o saobraćajnim nezgodama, jučer se oko 09:50 sati, u mjestu Dragovići u Varešu, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Toyota”, kojim je upravljalo lice I.E. iz Vareša i malodobni biciklista A.E, također iz Vareša, a koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.