MUP ZDK: U Zavidovićima ukraden Golf

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 18. maj.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je u noći između 17. i 18. maja, u mjestu Mahoje, izvršeno krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila marke VW-Golf, vlasništvo M.Dž. iz Zavidovića, koje je bilo parkirano pored lokalnog puta. Jučer je navedeno vozilo pronađeno od strane vlasnika u šumi pored lokalnog puta, u mjestu Brašljevine. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Kaknju u 12:15 sati, u ulici 311. lahke brigade, izvršen pregled lica B.A. (1992.) iz Breze kod kojeg je pronađeno jedno pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Olovu su tokom jučerašnjeg dana, u mjestu Ponijerka, policijski službenici od lica J.I. iz Vogošće oduzeli vatreno oružje-pušku, marke CZ, za koju nije imao potrebna odobrenja. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Olovo, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.