MUP ZDK: U Zavidovićima ukradena kasica za dobrovoljne priloge, u Žepču iz dvorišta ukraden romobil

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 13. april.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalitetima, u Zenici je u srijedu 12. aprila u 23:50 sati, u ulici Mokušnice, izvršen pokušaj razbojništva nad licem K.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, u toku noći između 12. i 13. aprila, u mjestu Blatuša, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Tom prilikom je oštećeno bočno vjetrobransko staklo na autobusu marke “Volvo”, vlasništvo firme “Globtour” iz Posušja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u 11:50 sati, od strane lica A.E. iz Zenice, izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu T.S. iz Zenice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zavidovićima je jučer u 09:55 sati, u ulici Zlatnih ljiljana, izvršeno krivično djelo krađe iz pekare “Suljić”, vlasništvo S.K. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđena kasa od dobrovoljnih novčanih priloga za udruženje “Mala sirena” u kojoj se nalazila određeni iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Žepču je u periodu između 11. i 13. aprila, u ulici Prva, izvršeno krivično djelo krađe iz dvorišta kuće, vlasništvo K.Š. iz Žepča. Tom prilikom je otuđen električni romobil. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.