MUP ZDK: U Zavidovićima ukradene vreće s polovnom odjećom i obućom

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 5. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je jučer u vremenu od 7 do 11:50 sati, na pijaci u ulici Radnička, od strane lica M.E. (1998) iz Zavidovića, izvršena krađa dvije vreće s polovnom obućom i odjećom, vlasništvo B.R. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, a uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zavidovićima, u periodu između 3. i 5. februara, u mjestu Ribnica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vikend kuću, vlasništvo G.B. iz Banovića. Ovom prilikom, otuđena je određena količina alkoholnog pića i hrane. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je u periodu od 2. do 5. februara, u mjestu Mračaj, izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću, vlasništvo K.N. iz Tešnja. Ovom prilikom, otuđen je određeni iznos novca novca i zlatni nakit. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca

Sinoć je u 18:45 dežurnoj službi Policijske stanice Visoko prijavljeno izvršenje krivičnog djela teška krađa, počinjeno u ulici Čekrekčije, u stan vlasništvo H.J. iz Visokog. Zbog odsustva vlasnika nije poznato da li je bilo otuđenja predmeta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.