MUP ZDK: U Zavidovićima ukradeni električni vodovi, u Kaknju više krađa i ugrožavanje sigurnosti

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 9. januar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je u toku noći između 8. i 9. januara, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno  krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Ovom prilikom oštećena su oba bočna retrovizora na putničkom motornom vozilu marke “Audi-A6”, vlasništvo S.M. iz Zavidovića. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U istoj noći, u ulici Željeznička u Zavidovićima, sa prostora željezničke stanice, izvršeno je krivično djelo krađe. Ovom prilikom su otuđeni električni vodovi, vlasništvo Željeznica Federacije BiH. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Kaknju je u periodu između 15. novembra 2022. godine i 9. januara 2023. godine, u mjestu Varda, izvršeno krivično djelo teške krađe u stan, vlasništvo V.J. iz Kaknja. Tom prilikom otuđene su dvije slavine, dvoja sobna vrata, sudoper i jedan kuhinjski element. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Kaknju, jučer je u ulici 311. lahke brigad izvršen krivično djelo krađe. Tom prilikom je iz prostora preduzeća “Tesko”, otuđen aluminijski rezervoar kapaciteta 600 litara, određena količina aluminijskog kabla i instrument tabla sa instalacijom za mašinu za obradu drveta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer u 12:34 sati u TC “Robot”, u kakanjskoj ulici Selima ef. Merdanovića, od strane lica Đ.A. (1978.) iz Kaknja izvršeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo H.N. iz Kaknja. U 15:05 sati, u mjestu Pope, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Tom prilikom je kod istog pronađen startni pištolj kalibra 9 mm, okvir sa 11 komada municije, kartonska kutija sa 37 komada municije i kutija od pištolja. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kada je riječ o evidentiranim saobraćajnim nezgodama, jučer se na putu M-18, u mjestu Paklenik, prevoj Karaula, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Opel” kojim je upravljao Ć.E. (1981.) iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “VW kombi”, kojim je upravljao H.S. (1980.) iz Srebrenice. Tom prilikom je pet malodobnih putnika iz “VW kombi” zadobilo lakše tjelesne povrede dok je lice S.N. (2005.) iz Srebrenice zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.