MUP ZDK: U Zavidovićima zapaljena vikendica, evidentirana i teška krađa te posjedovanje

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, a u navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći sa 6. na 7. februar,  s utorka na srijedu, u Zavidovićima je u mjestu Bajvati od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo paljevine vikendice, vlasništvo B.S. (rođen 1962. godine) iz Zavidovića. Tom prilikom vikendica je u potpunosti izgorjela. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići i inspektora za protivpožarnu zaštitu MUP ZDK-a uz upoznavanje dežurnog tužioca. Dalji rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Policijske stanice Zavidovići.

Također u Zavidovićima, u istoj noći u mjestu Podubravlje, od strane nepoznate osobe izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo Dž.A. iz Zavidovića. Tom prilikom otuđen je elektični trotinet, TV prijemnik, marke “Samsung”, bušilica, brusilica marke “Bosch” i mašina za rezanje keramike. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca. Dalji rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Policijske stanice Zavidovići.

Jučer je u Zavidovićima u 19:05 sati, u mjestu Paravci, od strane lica K.A. (rođena 1988. godine) iz Zavidovića, izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda kod iste je pronađen upakovan sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 6,10 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice K.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Sinoć je u Žepču u 18:30, u mjestu Brankovići, od strane lica A.M. (rođen 1996. godine) iz Žepča izvršen fizički napad na M.I. (rođena 1999. godine) iz Žepča, na način da je istoj zadao jedan udarac dok su se nalazili u putničkom motornom vozilu, marke Passat, nakon čega je A.M. oštetio instrument tablu u vozilu, udarivši nogom u istu. Lice A.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

U Maglaju je u noći sa utorka na srijedu, u mjestu Moševac, od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari i to dva plastenika vlasništvo S.O. (rođen 1954. godine) i njegovog brata S.R. (rođen 1948. godine) iz Maglaja. Tom prilikom na plastenicima je pričinjeno oštećenje oštrim predmetima i prinošenjem otvorenog plamena. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tokom jučerašnjeg dana u Zenici, u 18:10 sati u ulici Ahmeta Hafizovića, od strane lica K.A., (rođen 1973. godine) iz Zenice, izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod lica su pronađena dva upakovana sadržaja biljne materije koja asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a lice K.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Također u Zenici, sinoć u 21 sat, u ulici Crkvice, od strane lica Š.R. (rođen 1987. godine) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod lica je pronađen upakovan sadržaj biljne materije koji asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a lice Š.R. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Visokom je između 6. i 7. februara, u ulici Križ, od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo M.E. (rođen 1981. godine) iz Visokog. Tom prilikom otuđen je TV prijemnik, marke “Beko” i jedna plastična kanta za otpad. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Kaknju u 8:10, u ulici Željeznička, od strane lica Lj.A., (rođen 1978. godine) i K.A. (rođen 1990. godine), oba iz Kaknja, izvršeno krivično djelo krađe iz objekta vlasništvo Željeznica FBiH. Tom prilikom iz objekta su otuđili dva protivpožarna aparata, te određenu količinu sekundarnih sirovina. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.