MUP ZDK: U Zenici i Zavidovićima evidentirano nekoliko krivičnih djela posjedovanja opojnih droga

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 26. januar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u 12:15 sati, u naselju Kovanići u Zenici, prilikom pregleda lica K.E. (rođen 1982.) iz Žepča, pronađeno jedno pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nastavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je također jučer u 18:20, u ulici Kanal, prilikom pregleda lica G.I. (1997) iz Zenice pronađeno jedno pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nastavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć  u 23:15 sati, u ulici Vrandučka, prilikom pregleda lica D.M. (1989) iz Zenice, pronađena su dva pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nastavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zavidovićima je sinoć u 21:30 sati, u mjestu Skroze, prilikom pregleda lica H.H. (1988) iz Zavidovića, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, bruto težine 42,05 grama i jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 2,10 grama. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U noći između 25. i 26. januara, u Visokom u ulici Prijeko, izvršeno je krivično djelo krađe iz prostorija objekta obdaništa u izgradnji. Tom prilikom je otuđen fen za zagrijavanje marke “Dewalt”, dvije brusilice, bušilica, dva produžna elektrokabla i jedan aparat za plastiku, vlasništvo firme “Bios” doo Visoko. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je u period od 22. do 26. januara, u mjestu Krndija, izvršeno krivično djelo krađa. Tom prilikom je iz haustora zgrade otuđeno biciklo, vlasništvo D.N. iz Tešnja. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer se u Zenici u 10 sati, u ulici Branilaca Bosne, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Passat”, kojim je upravljao Č.A. iz Žepča i pješak H.N. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju se jučer u 15:30 sati, u ulici Braće Pobrić, također dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Seat”, kojim je upravljala R.L. iz Tešnja i pješak M.E. iz Tešnja, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.