MUP ZDK: U Zenici i Zavidovićima pronađena opasna biljna materija, nasilničko ponašanje u Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povređenih lica, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 23. august.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer su u Zenici u 15:40 sati, u mjestu Lašva, policijski službenici Policijske stanice Centar izvršili pregled lica A.A-M. rođenog 1985. godine, iz Sarajeva, kojom prilikom su kod istog pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Zavidovićima, jučer u 18:05 sati, u ulici Zlatnih ljiljana, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su izvršili legitimisanje i pregled lica I.H. rođenog 1995. godine, iz Zavidovića, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Jučer u 19:25, u mjestu Novi Šeher, od strane lica H.A. rođenog 1985. godine, iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje prema licu M.A. rođenom 2003. godine, iz Maglaja, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Maglaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.