MUP ZDK: U Zenici iz teretnih vozila otuđeno 2500 litara goriva

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 5. mart.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je jučer 50 minuta iza ponoći, u ulici Abdulaziza Aska Borića, u Ugostiteljskom objektu “Azura”, od strane lica D.K. (1998) i C.V. (1997), oba iz Zenice, upotrebom fizičke snage, izvršeno je nanošenje teških tjelesnih povreda licu Č.A. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je u periodu od 25. februara do 5. marta, u ulici Talića brdo, izvršeno krivično djelo teška krađa iz podrumskih prostorija, vlasništvo T.A. iz Zenice. Tom prilikom otuđena su dva bicikla. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U periodu od 3. do 5. marta, u mjestu Perin Han, na parking prostoru Benzinske pumpe “Ti-oil”, izvršeno je krivično djelo teške krađe goriva iz pet parkiranih teretnih motornih vozila, vlasništvo firme “RGB-Transport” d.o.o, Vitez. Tom prilikom, iz rezeroara navedenih vozila otuđeno je oko 2500 litara dizel goriva. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.