MUP ZDK: U Zenici lakše povrijeđena dva policajca prilikom vršenja službenih radnji

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, a u navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 23. maj.

U Zenici je u ponedjeljak u 22:45 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane lica K.A. (1971.) i K.K. (1999.) iz Zenice, izvršeno krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Tom prilikom su dva policijska službenika zadobila lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Osumnjičena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, jučer u 01:30 sati, u ulici Avde Smajlovića, izvršeno je krivično djelo teške krađe iz automatske samouslužne autopraonice “Brkić”. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Visokom je u noći između 22. i 23. maja, u ulici Hazima Dedića, izvršena je krađa tri suncobrana ispred Ugostiteljskog objekta “Fast food Kase”, vlasništvo S.K. iz Visokog. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 23.05.2023 godine, u 21,05 sati, u ulici Kralja Tvrtka, prilikom pregleda lica Č.E. (2001.) iz Visokog pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, bruto težine 5,65 grama. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Žepču je u periodu od 22. do 23. maja u mjestu Željezno polje, izvršena krađa iz magacina firme “Hunes” doo, Žepče. Tom prilikom je otuđena određena količina elektro kabla, promjera 2,5 mm i 1,5 mm. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Autor članka