MUP ZDK: U Zenici otuđen pa brzo pronađen Golf

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva tokom 24. maja, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 24. maj.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je jučer u vremenu od 07:30 do 14 sati, u ulici Sestara Ditrih, izvršeno krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila marke “VW-Golf”, vlasništvo L.O. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. U 15:25 sati, od strane policijskih službenika, u ulici Nurije Pozderca u Zenici, otuđeno vozilo je pronađeno, a nakon izvršenog uviđaja, vraćeno vlasniku. O svemu navedenom, upoznat je dežurni kantonalni tužilac.

Dan ranije, u utorak 23. maja u vremenu od 22:20 do 22:30, u mjestu Mošćanica, od strane lica K.E. (2004.) iz Zenice i još dva lica čiji identitet se utvrđuje, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad licem H.M. (1994.) iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je u toku noći između 23. i 24. maja, u mjestu Tešanjka, izvršeno krivično djelo krađe. Tom prilikom je otuđena određena količina goriva iz radne mašine-bagera marke “Hundai”, vlasništvo firme “Euro Asvalt” doo, Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Autor članka