MUP ZDK: U Zenici ozlijedili mladića, a potom mu ukrali vozilo i mobilni telefon

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 8. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je jučer, u 1:30 poslije ponoći, u ulici Fakultetska, od strane lica Đ.J. i P.L, oba rođena 2000. godine, iz Zenice, izvršeno krivično djelo razbojništvo nad licem Š.B. (1998) iz Zenice, koji je zadobio lakše tjelesne povrede. Ovom prilikom od oštećenog je otuđeno putničko motorno vozilo marke “Peugeot” i mobilni telefon marke “Samsung”. Osumnjičena lica su istog dana u 13:20 sati, u ulici Safvet bega Bašagića, locirana i lišena slobode, nakon čega je zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta prijavljenog krivičnog djela izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj prijavljen je pokušaj teške krađe u mjestu Kopice, gdje je u kući, vlasništvo S.A. iz Maglaja, izvršena premetačina stvari te nije evidentirano otuđenje predmeta. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je jučer u 17:40 sati, na magistralnom putu M-4 u mjestu Kraševo, zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW-Pasat” kojim je upravljao H.N. (1987) iz Modriče, dok se kao suvozač u vozilu nalazio P.M. (1986) iz Modriče. Prilikom pregleda suvozača P.M. pronađeno je jedno pakovanje u kojem se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, dva upakovana sadržaja biljne materija koja asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, i određena količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Ecstasy”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj prijavljeno izvršenje krivičnog djela teške krađe koje se dogodilo u periodu između 6. i 8. februara, u mjestu Džemlić Planja, gdje je iz pomoćnog objekta, vlasništvo P.S. iz Tešnja, otuđena jedna kosačica bez motora, elektro motor sa mješalice, dva pluga i jedna kopačica. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tokom jučerašnjeg dana dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj prijavljeno je krivično djelo krađa, počinjeno u ulici Mehmeda Skopljaka, gdje je iz otključanih podrumskih prostorija, vlasništvo Z.I. iz Kaknja, otuđena jedna brusilica, ubodna pila, produžni elektro kabal i određena količina alata. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.