MUP ZDK: U Zenici ukraden Golf, u Maglaju iz pomoćnog objekta ukradena drva

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 19. januar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je jučer u vremenu od 7:15 do 15:20 sati, u ulici Trg BiH, izvršeno krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila marke “Golf”, vlasništvo Č.I. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U noći između 18. i 19. januara, u vremenu od 21 pa do 3 sata, u ulici Ivana Gundulića u Zenici, izvršen je pokušaj teške krađe u trgovinu “Konzum” gdje je tom prilikom došlo do oštećenja ulaznih vrata. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, jučer u 14:15 sati, u ulici Dobrovoljnih davalaca krvi, prilikom pregleda lica Č.S. (1993) iz Zenice, pronađena su dva upakovana sadržaja zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć je u 19 sati dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj je prijavljeno izvršenje krivičnog djela krađe koje se dogodilo u mjestu Čobe, gdje je iz pomoćnog objekta vlasništvo M.Z. iz Maglaja, otuđena određena količina ogrijevnog drveta. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U mjestu Rosulje, općina Tešanj, jučer je u 18:10 od strane lica Š.H. (1982) iz Tešnja, izvršeno krivično djelo oštećenja tuđe stvari, tako što je u dvorištu kuće vlasništvo L.M. iz Maglaja, sjekirom oštetio putničko motorno vozilo marke “Mercedes S 280”, vlasništvo S.I. iz Doboj Istoka. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U ulici Patriotske lige u Visokom sinoć je u 20:30,  prilikom pregleda lica H.M. (1995) iz Visokog, pronađen je jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i jedan upakovan sadržaj zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Vareš jučer je u 11 sati prijavljeno je izvršenje krivičnog djela krađa počinjeno u mjestu Bukovica, gdje je u posljednja tri mjeseca, iz stambenog objekta vlasništvo Šumsko-privrednog društva Zeničko-dobojskog kantona, Poslovne jedinice Vareš, otuđena određena količina elektro kablova, tri peći te veći broj metalnih konstrukcija od kreveta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.