MUP ZDK: U Žepču sa vozila ukradene registarske tablice

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 13. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Žepču je u toku noći sa 12. na 13 februar, u mjestu Goliješnica, izvršeno krivično djelo teške krađe u putničko motorno vozilo marke “Mercedes” vlasništvo Š.S. iz Žepča. Ovom prilikom otuđene su registarske tablice a vozila i potvrda o registraciji vozila. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je 14:10 sati dežurna služba Policijske stanice Tešanj obaviještena da je u mjestu Tešanjka izvršeno krivično djelo teška krađa u pomoćni objekt vlasništvo L.D. iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tokom jučerašnjeg dana, u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko u 10:45 sati, prilikom pregleda lica K.E. (2002) iz Visokog, pronađen je sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ” Marihuana”. Lice je zadržano u prostorijama za zadržavanje gdje zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta