MUP ZDK: U Žepču tri osobe zatečene u teškoj krađi

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 10. maj.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Sinoć su u Žepču u 23:20, u izvršenju krivičnog djela teške krađe u kuću vlasništvo A.A. iz Žepča, zatečena lica A.M. (1992. godište), I.K. (1979.), S.M. (1976.) i A.G. (1980.), svi iz Žepča. Osumnjičeni su lišeni slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj jučer oko 5:20 je prijavljeno da je u mjestu Moševac izvršena paljevina tri plasta sijena, vlasništvo H.M. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Usori je u periodu od 23. aprila do 10. maja, u mjestu Tešanjka, izvršeno oštećenje staklenih portala na prozorima i vratima poslovnog objekta vlasništvo Ć.P. iz Usore. Uviđaj je izvršen od stane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Zenici 19 sati dežurna služba Policijske stanice Centar obaviještena od strane službenika Kazneno popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica da je kod osuđenika Č.M. iz Zenice pronađena jedna kutija cigareta u kojoj su se nalazila tri pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 4,48 grama i pakovanje praškaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, bruto težine 1,21 grama. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je 10 lica zadobilo tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.