MUP ZDK: U Žepču ukraden Mercedes

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 20. juli.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer se u 6:45 sati, u dežurnu službene Policijske stanice Žepče obratilo lice D.P. iz Žepča, koje je tom prilikom prijavilo da je u toku noći s 19 na 20 juli, u mjestu Radovlje, izvršena teška krađa putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka J52-E-621, vlasništvo D.A. iz Žepča. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

U Visokom se sinoć u 20:45, u dežurnu službene Policijske stanice Visoko obratilo lice O.E. iz Visokog i tom prilikom prijavilo krađu novčanika u kojem se nalazio određen iznos novca, te lični dokumenti i bankovne kartice izdate na ime oštećenog. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Također sinoć u Visokom, u 20:50, od strane pripadnika Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, na parking prostoru u mjestu Ravne, izvršeno je legitimisanje i pregled lica B.A. rođenog 1999. godine, iz Visokog, kojom prilikom je pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 0,75 grama, te pregled lica A.E, rođenog 1997. godine, također iz Visokog, kojom prilikom je pronađen sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, dok su navedena lica lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Na području kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.