MUP ZDK: Uz prijetnju nožem u Zenici opljačkan market, počinioc ubrzo pronađen

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 9. mart.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je sinoć u 21:20, u ulici Juraja Neidharta, izvršeno krivično djelo razbojništva, nad uposlenicama marketa “Hass komerc”. Tom prilikom izvršilac je uz prijetnju hladnim oružjem-nožem otuđio određeni iznos novca. Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika u saradnji sa građanima lociran je i lišen slobode T.M. (1990.) iz Brčkog. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć je u 21:40 u Visokom na šetalištu “Sicilija”, prilikom pregleda lica H.A. (1994.) iz Visokog, pronađena biljna materija u četiri pakovanja koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Kaknju je 20:10 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, prilikom pregleda i kontrole putničkog motornog vozila marke “Renault”, kod vozača M.S. (1992.) iz Kaknja pronađen jedan upakovani sadržaj praškaste materije, a koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Kaknju, sinoć je u 20:55 u ulici 311. lahke brigade, od strane lica F.Dž. (1996.) iz Kaknja, izvršeno krivično djelo teške krađe na način da je prišao licu S.L. iz Kaknja te mu iz torbice uzeo određeni iznos novca i cigarete, a potom ga fizički napao. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zavidovićima je jučer u 4 sata, u ulici Patriotske lige, prilikom pregleda lica H.U. (1993.) iz Brčkog, pronađena sa biljnom materijom u dva pakovanja koja svojim izledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je u noći između 8. i 9. marta, u mjestu Potočani, izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću, vlasništvo M.M. iz Tešnja. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stancie Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.