MZ Begov Han pobjednik Turnira mjesnih zajednica općine Žepče za 2023. godinu

Večeras je na poligonu OŠ “Žepče” odigrano finale malonogometnog Turnira mjesnih zajednica općine Žepče za 2023 godinu, a čiji je organizator Sportski savez općine Žepče. 

Poslije višednevne borbe titulom šampiona 12. izdanja jednog od najposjećenijih turnira u Zeničko-dobojskom kantonu se okitila ekipa MZ Begov Han, koja je u finalnom dvoboju uz prisustvo više od 1000 gledalaca savladala MZ Željezno Polje sa 4:1.

Nasir Hodžić je u 14. minuti doveo ekipu Željeznog Polja u vodstvo, te se na poluvrijeme otišlo s 0:1. U četvrtoj minuti nastavka Alem Kadić jednom bravurom pred golom rivala donosi poravnanje Begov Hanu, a samo par minuta kasnije Benjamin Kamerić pogađa za preokret i 2:1. Dva pogotka u završnici Ahmeda Kadića su donijeli veliko slavlje navijačima Begov Hana i pobjedu od 4:1.

Uoči finalnog meča je odigran revijalni susret veterana NK Žepče i NK Gromovnik, te susret za treće mjesta između momčadi MZ Ljubna i MZ Vinište, a nakon 1:1 u regularnom dijelu meča ekipa Ljubne je bila uspješnija sa 3:1 u penal seriji.

Najbolji strijelac turnira je bio Marko Perković (MZ Ljubatovići) sa 10 pogodaka, dok je najbolji golman Salim Hibović (MZ Željezno Polje). Epitet najboljeg igrača turnira je ponio Alem Kadić iz pobjedničkog tipa (MZ Begov Han).

Osim novčane nagrade od 2000 KM, pobjednička mjesna zajednica je osvojila i projekat u vrijednosti od 5000 KM od Općine Žepče. Druga najbolja momčad turnira je osvojila 750 KM, trećeplasirana 450, a četvrtoplasirana 150 KM. Za fair-play ekipu turnira je proglašena MZ Lupoglava.

Z Portal je i ove godine bio medijski pokrovitelj turnira, te su utakmice završnice emitirane u direktnom prijenosu na našem portalu, a u nastavku vam donosimo i fotogaleriju sa finalne večeri.