Na području kantona četiri narušavanja javnog reda i 14 saobraćajnih nezgoda

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja tokom jučerašnjeg dana, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području ZDK dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

U Zenici su sinoć oko 21h, na lokalitetu Kamberović polja, prilikom legitimisanja i pregleda lica S.S. rođenog 1976. godine, iz Zenice, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su pronašli petnaest sadržaja biljne materije, težine 31 gram, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, a lice S.S. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Nešto ranije u Visokom jučer, u 12:45, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena da je dana 23. 2. 2021. godine, u mjestu Kalotići, došlo do požara na oko 20 dunuma voćnjaka sa zasadom jabuke i lješnjaka, vlasništvo lica A.Dž. iz Visokog. Na mjestu požara je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Visoko, kojom prilikom je angažovan i inspektor za zaštitu od požara, radi utvrđivanja svih okolnosti i uzroka požara.

Dežurna služba Policijske stanice Tešanj je obaviještena jučer da su u posljednjih deset dana, u mjestu Medakovo, iz neobezbijeđenog pomoćnog objekta u vlasništvu lica M.A. iz Tešnja, otuđena dva elektromotora. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

U Usori je u noći s 24. na 25. februar, u mjestu Jeleči, izvršena teška krađa u vikend kuću u vlasništvu lica B.I. kojom prilikom je otuđen TV aparat, muzička linija i određena količina alkoholnih pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.