Načelnik Kaknja zatražio isticanje zastava u povodu Dana oslobođenja Vozuće

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević zatražio je da se gradska jezgra Kaknja sutra ukrasi zastavama u čast 10. septembra – Dana oslobođenja Vozuće.

On je pozvao sve patriote da u čast svih Kakanjaca i svih boraca koji su se borili na vozućkom ratištu i tamo ostavljali svoje živote, dijelove tijela i svoje zdravlje postave zastave na prozore u svojim domovima, na svoje kuće i druge objekte

Vozuća je naša velika pobjeda. Zato pozivam sve patriote da u čast svih Kakanjaca i svih boraca koji su se borili na vozućkom ratištu i tamo ostavljali svoje živote, dijelove tijela i zdravlje postave zastave na prozore u svojim domovima, na svoje kuće i druge objekte“, istakao je načelnik Bajtervić.

U njegovoj čestitki povodom ovog dana navodi slijedeće:

Oslobodiocima Vozuće, građanima Kaknja i Zavidovića, svim starješinama i borcima Armije RBiH i svim ljudima koji BiH nose u srcu čestitam Dan velike pobjede na Vozući. Vozuća je bila i naš Dan „D“ i naš Sremski front, a to je bio i Vlašić, i Sanski Most, i obronci Ozrena.

Ne zaboravimo naše velike pobjede, neka one budu inspiracija i motiv za stalno jačanje našeg patriotizma. Mi se ne smijemo u tome umoriti.

Starješinama i borcima koji su učestvovali u operaciji oslobađanja Vozuće, svim starješinama i borcima Armije R BiH, građanima Kaknja i građanima naše bratske općine Zavidovići i svim ljudima koji BiH nose u srcu upućujem čestitku povodom 10. septembra – Dana velike pobjede na Vozući.

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević