Naredne sedmice u Centru za kulturu film “Toma”

Naredne sedmice u kino sali JU “Centar za kulturu” Zavidovići će biti prikazan film “Toma” i to nekoliko termina.

Film “Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Režiju filma potpisuje Dragan Bjelogrlić, a riječ je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku kojeg ne pamte samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Pored Tome, film prati i živote drugih poznatih umjetnika tog vremena, poput Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

U Centru za kulturu u Zavidovićima ovaj film će biti prikazan u srijedu i četvrtak, 6. i 7. oktobra oktobra, s početkom u dva termina: u 18:00 i 20:30 sati.

Ulaznice je već moguće kupiti u prostorijama Centra za kulturu (kancelarija sekretarice) po cijeni od 4 KM, kao i rezervisati putem Facebook stranice i Instagram profila Centra, te pozivom na broj 032 879 096. Prilikom rezervacije je neophodno navesti odabrani datum i termin.