Nastavljena Druga liga – Centar: Čelik uvjerljivom pobjedom u Maglaju nastavio šampionski pohod

U vikendu iza nas odigrani su susreti 16. kola Druge lige FBiH – Centar, a čime je zvanično počeo proljetni dio sezone.

Svoj pohod ka višem rangu uvjerljivom pobjedom je započeo NK Čelik, a zenička ekipa je jučer na Gradskom stadionu u Maglaju bila uvjerljiva protiv NK Moševca sa 1:5. Domaći tim je poveo golom Belmina Hajdića, ali su veliku pobjedu Crno-crvenih pogađali Aladin Isaković, Filip Arežina, Ali Međuseljac i Tarik Huzbašić, a uz jedna autogol igrača Moševca.

Zeničani su tako iskoristili kiks prvog pratioca visočkog NK Bosna, a od koje je u subotu bila bolja ekipa NK Bosna rezultatom 1:3. Kiks Bosne je iskoristila i ekipa NK Kolina, a koja je s minimalnih 1:0 savladala FK Famos, te sada ima tri boda više od Visočaka, a dva manje od vodoćeg Čelika.

Jučer je komšijski derbi na Gradskom stadionu u Žepču završen bez pobjednika, a ekipe NK Žepče 1919 i NK Krivaja su remizirale rezultatom 1:1. Ivan Martinović je bio strijelac za domaći tim, dok je za goste iz Zavidovića pogodio Elmin Alić.

U ovom kolu je do pobjede stigao i FK Borac, a koji je u Jelahu bio bolji od brezanskog FK Rudar s 2:1, dok je NK Usora savladala NK Natron sa 2:0. FK Baton je poražen s minimalnih 0:1 od NK Ilijaš, dok je FK Unisa sa 3:1 savladao NK Azot.